ANI mindenmentes receptjei

Megosztom kedvenc receptjeim, melyek lehetőleg nem tartalmaznak sem tejet, sem tojást, sem glutént. Hátha találsz valami fogadravalót, ha allergiás vagy, ha ételérzékenységed van, ha diétázol, vagy ha csak egészségesebben szeretnél élni. :)

Csokis-mogyorós gluténmentes, tejmentes brownie

2013.09.22. 18:10 | AniMano | Szólj hozzá!

brownie2.jpg

Hozzávalók 6 db bumszli vagy 8db standard méretű koronghoz:

100 g Rama margarin

130 g étcsoki 

100 g Schar mix B liszt

2 tojás

100 g cukor

2 csomag vaníliás cukor

1 kávéskanál fahéj

2 evőkanál kakaó

1/2 csomag sütőpor

30 g mogyoró durvára törve

1dl gyümölcspüré (alma, körte, banán, sütőtök bármi lehet)

 

Elkészítés:

Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Amíg bemelegszik, a margarint megolvasztom 100 g tördelt csokival a sütőben (pl. egy kis jénai tálban). A tojásokat habosra kavarom a cukorral és a vaníliás cukorral. A csokis masszát beleöntöm a tojásosba, alaposan elkeverem. Egy másik tálban összekeverem a lisztet, sütőport, fahéjat, kakaót. Beleborítom a lisztes dolgokat a masszába, simára keverem, majd mehet bele a mogyoró és a maradék 30 g csoki széttördelve.

Ha megvan a megfelelő hőfok a sütőben, egy kanállal a tepsibe szedek 6-8 gombócot a masszából,180 fokon sütöm kb. 20 percet, míg szépen megkérgesedik a teteje.

 

brownie.jpg

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmentes-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr975528734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: gluténmentes sütemény gluténmentes édesség gluténmentes brownie laktózmentes sütemény laktózmentes édesség laktózmentes brownie
süti beállítások módosítása