Hozzávalók 6 db bumszli vagy 8db standard méretű koronghoz:
100 g Rama margarin
130 g étcsoki
100 g Schar mix B liszt
2 tojás
100 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
2 evőkanál kakaó
1/2 csomag sütőpor
30 g mogyoró durvára törve
1dl gyümölcspüré (alma, körte, banán, sütőtök bármi lehet)
Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Amíg bemelegszik, a margarint megolvasztom 100 g tördelt csokival a sütőben (pl. egy kis jénai tálban). A tojásokat habosra kavarom a cukorral és a vaníliás cukorral. A csokis masszát beleöntöm a tojásosba, alaposan elkeverem. Egy másik tálban összekeverem a lisztet, sütőport, fahéjat, kakaót. Beleborítom a lisztes dolgokat a masszába, simára keverem, majd mehet bele a mogyoró és a maradék 30 g csoki széttördelve.
Ha megvan a megfelelő hőfok a sütőben, egy kanállal a tepsibe szedek 6-8 gombócot a masszából,180 fokon sütöm kb. 20 percet, míg szépen megkérgesedik a teteje.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)